Kérdése van?
Ne hagyjon megválaszolatlanul kérdéseket! Készséggel állunk az ön rendelkezésére.
Telefon
+36 22 510 350
Pályázzon velünk
Készüljünk együtt a jövő évre!
Tekintse meg az aktuális pályázati lehetőségeket.
Közösségi média
Csatlakozzon hozzánk a
Facebook-on.

eBlokk – adjunk többet vásárlóinknak

Egyedüállóan új kereskedelmi technológiát vezetünk be a magyar piacra, melynek elemei nemzetközi szinten is kezdenek elterjedni. Az eBlokk lényege, hogy a vevő a blokkot nem papíron kinyomtatva kapja kézhez, hanem az eBlokk adatközpontnak, a vevő számára fenntartott fiókjába érkezik, amit azonnal megtekinthet a mobilján vagy otthon a számítógépén, tabletjén, vagy akár emailt is kérhet róla.

 

A kereskedő számára az eBlokk komoly lehetőségeket ad a marketingcélok megvalósítására, hiszen olyan felület, amelyet szinte biztosan megnyitnak a vevői. Miután a vásárlók értékelik az innovatív, modern, kényelmes és könnyen kezelhető, hasznos megoldásokat, várható, hogy az eBlokk robbanásszerűen el fog terjedni, hasonlóan, mint más hasznos mobil alkalmazás. Az eBlokk szolgáltató központ mind a kereskedőknek mind a vásárlóknak egy szabványos felületet biztosít, így mindkét terület számára igen hatékony csatlakozást tesz lehetővé, ami garanciája a gyors terjedésének.

 

Miért hasznos a vásárlók számára?

 • A vevők sok esetben nehézkesen tudják eltenni a papírblokkot, mert fizetéskor tele van a kezük. A papír összegyűrődik, elvész a táskában.
 • Ha megőrzik a papírblokkot, és később szükség lenne rá a reklamációhoz, akkor nehéz megtalálni a lakásban.
 • A hőpapíros blokkon hónapok múltán elhalványulnak a betűk.
 • A papírblokkot óvni kell a szennyeződéstől, nedvességtől, tűző naptól.
 • Az eBlokk ezzel szemben bármikor visszakereshető, előhívható, akár számítógépen, akár okostelefonon szeretné megnézni a felhasználó.
 • Követheti a családi költségvetést, a vásárlásokat, statisztikákat kérhet, akár egy konkrét termékre vonatkozóan is
 • Ezen keresztül kaphat a kereskedőktől számos rájuk szabott, hasznos, őket érdeklő motiváló kedvezményeket

 

Környezetvédelmi szempontok

Sokan azonnal megszabadulnak a papírtól, miután befejezték a vásárlást, ez pedig a legnagyobb pazarlás. A digitális blokkal elkerüljük a fa, olaj és vízhasználatot, ami a pénztárgépszalagok gyártásához szükséges. A környezettudatosságot a vásárlók is egyre többre értékelik.

 

Néhány adat a környezetvédelmi hatásokról:

 • Egy kivágott fából átlagosan 8-9000 blokk készül.
 • 350 000 darab blokk elkészítése egy tonna CO2 kibocsátással jár.
 • 21 darab blokk elkészítéséhez 1 hordó vizet használnak fel.
 • A hőpapíros blokk gyakran tartalmaz biszfenol A nevű vegyi anyagot, amely a bőrön át felszívódik.

Marketing előnyök

 

A vásárlók tízszer gyakrabban nyitják meg az e-mailben kapott blokkokat, mint az egyéb, marketingtartalmú e-maileket. Ez a jó arány nagy lehetőséget rejt az üzletek számára, hiszen személyre szabott ajánlatokat és egyéb információkat tudnak vásárlóikkal megosztani.

 

Az eBlokkon olyan interaktív elemek, linkek helyezhetők el, amelyek azonnal akciós oldalakra, webáruházba vezetnek. A kereskedő emellett személyre szabott információkat tud megosztani vásárlóival az eBlokkon.

 • Közölheti a kereskedő, ha a gyakran vásárolt árucikk kifutó termék.
 • Hozzáadott értékként ajánlhat recepteket, amelyeket a megvásárolt árucikkekből készíthet el a vásárló.
 • Felhívhatja a figyelmet a futó, és közelgő akciókra.
 • Személyre szabott ajánlatokat küldhet a gyakran vásárolt termékek figyelembevételével.

 

Így működik

Az eBlokk kezelésének lehetősége már a Laurel kft. Laura kasszarendszerében adott, de bármilyen más kasszarendszerbe könnyen illeszthető, vállaljuk a kiegészítő illesztő modul biztosítását és a fejlesztői és engedélyeztetési támogatást. Annak a  kereskedőnek, aki szeretne eBlokkot adni a vásárlóinak, azoknak a rendszerét illesztjük a eBlokk központhoz, hogy a kassza rendszere alkalmas legyen erre a szolgáltatásra. A rendszerben regisztrált vásárló egy vonalkódot kap, amelyet bemutat a pénztárosnak.

 

A jövő

Az indulásnál a rendszer a teljes elektronikus szolgáltatása mellett még papír blokkot is nyomtat, de már dolgozunk azon, hogy teljesen mentesítsük a vásárlás folyamatát a papírblokk használatától. Ehhez természetesen jogszabályváltozásra van szükség, hogy az eBlokkot egyenértékűnek fogadják el jogilag a jelenlegi papírral.