Vissza
Kérdése van?
Ne hagyjon megválaszolatlanul kérdéseket! Készséggel állunk az ön rendelkezésére.
Telefon
+36 22 510 350
Pályázzon velünk
Készüljünk együtt a jövő évre!
Tekintse meg az aktuális pályázati lehetőségeket.
Közösségi média
Csatlakozzon hozzánk a
Facebook-on.

Okosítsa fel üzemét!

A legújabb ipari forradalom küszöbén az információs és kommunikációs technológiák alkalmazása elengedhetetlen a gyárakban és üzemekben a versenyképesség fenntartásához. Tény, hogy ezek a rendszerek rendkívül sok adatot és információt szolgáltatnak, ezeket azonban feldolgozni és elemezni is szükséges, fejlesztésük és üzemeltethetésük is sokba kerül.

Éppen ezért a Laurel olyan megoldásokat kínál gyártócégek számára, amelyekkel hatékonyabbá tehetik az információáramlást, valamint elősegíthetik az automatizálást. Az elektronikus polccímkék használatával percek alatt átállítható a gyártósoron vagy raktárban használt kijelzők tartalma, megkönnyítve a gyárak belső logisztikájában, termelési folyamataiban – az alapanyagtól a késztermék-raktározásáig – az azonosítást.

Az elektronikus polccímkék nagy felbontású, energiát csak a változáshoz igénylő E-ink alapú kijelzők, amelyeken – a vezeték nélküli kommunikáció révén – automatikusan frissíthetők a feliratok és egyéb jelzések a gyártósorokon és a raktárakban. A több méretben is elérhető címkék amellett, hogy természetesen sok papír- és nyomtatási költséget takarítanak meg, gyakorlatilag megszüntetik a gyárak raktári-logisztikai jelöléseinek gondját és a kézi munkából fakadó hibalehetőségeket.

Jól példázzák az elektronikus polccímkék sokszínű felhasználási lehetőségeit az eddigi bevezetések is. Az egyik vezető dél-koreai elektronikai gyártó a Laurel elektronikus polccímke-rendszerével valósítja meg raktári kihelyezéseit, valamint az aktuális készletinformációkat is ez szolgáltatja számára. A magasfrekvenciás és a száloptikai technológiában alkalmazott összeköttetések vezető gyártója az egyedi igényei alapján fejlesztett gyártási folyamattámogatási rendszere mellé 1300 polccímkét állított hadrendbe. A korábbi, papíralapú folyamatokat felváltó megoldás felgyorsítja a termelést a gyártósorokon. A világ egyik legnagyobb, multinacionális, technológia és szolgáltatás profilú vállalatánál 400 elektronikus címke dolgozik az egyik üzem gyártósora és raktára közötti ideiglenes raktárában, amely közvetlen összeköttetésben áll a vállalatirányítási rendszerrel is. A nagyteljesítményű dízelmotorok és hajtóművek olajának hűtésére szolgáló hűtők és kipufogógáz-visszahűtők gyártásával foglalkozó hazai vállalat pedig alkatrészcímkézésre használja a Laurel megoldását a termelés során az átállási idő felgyorsítása, ezzel párhuzamosan pedig a hibalehetőségeket lecsökkentése érdekében.Az elektronikus polccímke-megoldások összehangolt és hibamentes működéséhez is gondosan tervezett, szakértők által beüzemelt rendszerre van szükség, de ezek költsége nagyságrenddel alacsonyabb bármely IoT megoldásénál.

További információ: Ungvári Norbert kereskedelmi tanácsadó
(m: +36 30 727 1925 e: nungvari@laurel.hu